بنا بر گزارش خبرگزاری تسنیم، فرشاد خوشنویسان، در حاشیهی امضای قرارداد همکاری با قرارگاه سازندگی ارتش جمهوری اسلامی ایران به هدف ایجاد نخستین واحد تولید پنلهای خورشیدی در قم که در استانداری قم برگزار شد، اعلام کرد: با توجه به ویژگی ذاتی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و سیاستهای دولت، به دنبال کاهش ناترازی برق هستیم.
وی افزود: بر اساس مذاکرات استاندار قم با فرمانده ارتش و پیشنهاد ارائه شده از سوی قرارگاه سازندگی، قراردادی برای تولید پنلهای خورشیدی برای نخستین بار در استان قم منعقد شده که در زمینی به مساحت بیش از ۱۶ هزار مترمربع احداث خواهد شد.
.jpg?ver=Yh-YnXPzbce8EmyorYI-Ug%3d%3d)
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان اظهار داشت: از سرمایهگذاران دعوت میکنیم تا در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به ایجاد نیروگاههای خورشیدی بپردازند و برای این منظور زیرساختهای مناسبی نیز فراهم شده است.
خوشنویسان با اشاره به تصویب تخصیص زمین توسط هیئت وزیران برای احداث نیروگاههای خورشیدی تأکید کرد: با ساخت پست ۶۳ کیلوولت در این منطقه، بستر مطلوبی برای سرمایهگذاری فراهم شده و ما آمادگی واگذاری زمین به ظرفیت ۶۰ مگاوات را داریم.
مجری طرح کارخانه تولید نیروگاههای خورشیدی نیز در این مراسم اعلام کرد: این کارخانه با ظرفیت تولید سالیانه ۶۰۰ مگاوات پنل خورشیدی، بزرگترین طرح کشور در این حوزه است.
وی توضیح داد: این طرح از فناوری پیشرفته تولید پنل خورشیدی به روش تاپگان بهره میبرد و بازدهی پنلها به ۲۳.۳ درصد میرسد. علاوه بر این، نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی نیز در کنار کارخانه اجرایی خواهد شد.
محمدی، مجری طرح، افزود: قرارداد ۱۱۰۰ مگاوات منعقد شده که ۱۰۰ مگاوات آن با اعتبار ۴.۵ همت در قم اجرایی خواهد شد و فاز اول کارخانه نیازمند حدود یک همت هزینه است.
وی ادامه داد: در این طرح تمام زنجیره پنلهای خورشیدی در قم با سرمایهگذاری ۲۶۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار اجرا شده و تا سال ۱۴۰۷ نهایی میشود.
وی اضافه کرد: این کارخانه با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات تا پایان سال آینده در زمینی به مساحت ۲ هکتار به بهرهبرداری خواهد رسید و در فاز اول برای ۴۰۰ نفر و با تکمیل زنجیره برای ۴ هزار نفر اشتغالزایی میشود.